VinNytt.se

 Besök sydafrikas vingårdar


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN

Vinandelar
Vinauktioner
Vinbloggar
Vinbutiker www
Vincommunities
Vininvestering
Vingårdar & Resor

Vin & Foto
Vin & Mat
Vin & Restaurang

Vindruvor blåa
Vindruvor gröna

Vindoft & Smak
Vinetiketter
Vinflaskor
Vinforum
Vinhistoria
Vinklassificering
Vinklubbar
Vinkonsulter
Vinkällare
Vinlagring
Vinlexikon
Vinluftning
Vinodling
Vinpris
Vinprovning
Vintemperatur
Vinutbildningar

Vinimportörer
Vinpublikationer

Vinmuseer
Vinmässor
Vintillbehör

Vinbetyg
Vindistrikt

Portvin

Kontakta oss

Annonsera
IT-tjänster
Referenser

Om VinNytt


 

 

 

 

Vinutbildningar
Bagguskällaren
Bagguskällaren  & Stalltorgskällarem är vinkällare belägna strax intill stadsmuren från 1300-talet som löpte längs Prästgatan i Gamla Stan. Källarna har genuin medeltida karaktär som är helt unik och måste upplevas.  Vi erbjuder vinkurser och vinprovningar. I Bagguskällaren erbjuds även exklusiv vinförvaring till företag och privatpersoner med smak för den rätta kombinationen av vin och miljö.

Fridhems Folkhögskola
En kurs för den vinintresserade, som behandlar de största vinländerna i världen. Vad behövs för att odla druvor och hur gör man vin egentligen? Lär känna vinerna från bland annat Frankrike, Italien, Sydafrika och många andra länder. Vi lär oss att prova och utvärdera viner, kombinera mat och dryck och lär känna en mängd olika druvsorter. Vi pratar om lättviner och starkviner såväl som mousserande viner. Kursen riktar sig till såväl nybörjare som mer erfarna konnässörer. Under fem heldagar varvas föreläsningar med vinprovning och praktiska övningar. Vi gör också ett studiebesök på Kiviks Musteri. Under en eftermiddag får du delta i en cognacsprovning och lyssna på ett inspirerande gästföredrag.
Gästföreläsare - Folke Andersson, Master Blender på Vin & Sprit. Han är mannen bakom bland annat Grönstedts prisbelönta cognac, och whiskeyn Black Ribbon.
Handledare - Andreas Kjörling, Sommelier och författare till boken Det Italienska Vinet. Andreas är utbildad på restaurangakademien i Stockholm och medlem i Sommelierföreningen samt den internationella organisationen Circle of Wine Writers. Efter många år i restaurangbranschen har han en gedigen erfarenhet av mat och dryck och arbetar nu som frilansande skribent och föreläsare.

Gastro Academy
IBR Internationell Bar & Restaurangchef är en Kvalificerad Yrkesutbildning som sker i samarbete med Näringslivet och Högskolan i Halmstad. Den förbereder Dig inför Advanced Certificate från WSET eller Sommelierprovet och inträdesprov till SBG Sveriges Bartenders Gille. Du kommer att få kunskaper som ger Dig goda möjligheter till ledande befattningar inom restaurangbranschen. Du kan även arbeta som sommelier, med vinimport eller starta eget inom servicenäringen. IBR är en tuff och krävande utbildning - ställer höga krav på dig - men ger också goda resultat: 95 % av tidigare studenter från IBR har fått arbete efter avslutad utbildning!
Om Du vill se vad våra tidigare studenter arbetar med, så gå in under fliken Referenser på vår hemsida:  www.gastroacademy.se. Utbildningen är kostnadsfri och ger rätt till CSN studiemedel.

Gustibus (Sommelierskolan)  
Sommelierskolan är en helt ny dryckesutbildning med säte i Malmö. Sommelierskolan är idag den mest omfattande utbildningen på området utanför Högskolan. GUSTIBUS förmedlar kunskap om smak, mat och dryck på ett pedagogiskt, avspänt och lättförståeligt vis. Vi söker nya och letar hela tiden annorlunda vinklingar, för att närma oss ämnet smaker. Vi skalar bort krusidullerna och utanpåverket och pratar om smaker så att alla förstår. För GUSTIBUS är den säkraste vägen till kunskap, den egna erfarenheten och upplevelsen. GUSTIBUS har inte näsan i vädret – vi har den i glaset.

Restaurangakademien
Restaurangakademiens dryckes- och sommelierutbildning är den enda utbildningen i Stockholm som har Wine and Spirit Education Trust’s (WSET) kurslitteratur. Om du i framtiden vill läsa vidare på en internationell nivå är sommelierutbildningen på Restaurangakademien din inträdesbiljett till både Diploma och Master of Wine. För att bli diplomerad sommelier ska du gå samtliga tre steg. Om du väljer att gå dryckesutbildningen går du steg I och III. För båda utbildningarna ingår WSET’s kurslitteratur i avgiften. Jobbar du i matsal och vill bli allmänbildad inom dryckesområdet och försäljning kan du välja att endast gå steg II och komplettera med steg I
och III i ett senare skede.
Utbildningarna hålls på Restaurangakademien i Stockholm. I priset ingår kurslitteratur, dokumentation, de engelska certificateproven, intyg samt lunch.

Restauranghögskolan i Grythyttan
Institutionen för restaurang- och måltidskunskap, i dagligt tal kallad Restauranghögskolan, ligger i Grythyttan.Här erbjuds utbildningar inriktade mot restaurang- och hotellbranschen, av olika längd, allt från korta uppdrags- och yrkeshögskoleutbildningar till längre kandidat- och magisterutbildning och forskning. Vissa utbildningar kräver förkunskaper, som yrkeserfarenhet, medan andra inte gör det. Vetenskap, konstnärliga metoder och yrkeskunnande förenas inom områden som måltid (kök och matsal), hälsa, vistelse (hotell) och design.
Studenterna har eget "Studenternas Hus" som stimulerar den studiesociala miljön. Biblioteket i Måltidens Hus är ett måltidsbibliotek med många rariteter. Campus Grythyttan växer i omfång då fler utbildningar med helhetsperspektiv utvecklas och idag finns här ca 300 studenter.

Södertörns Högskola
Vinets utveckling, dess historia, ekonomi, kemi och biologi, 15 högskolepoäng.
I Sverige och även i andra länder utan vinodlingstradition, har intresset för vin ökat markant under senare delen av 1900-talet. Denna kurs försöker möta detta intresse, men även tillgodose konkreta utbildningsbehov för till exempel turism- och restaurangpersonal och andra, som behöver kunskap om vinets historia, den moderna branschutvecklingen, förändringar i konsumtionsmönster samt tillverkningen. I en spännande kombination av historia, ekonomi och naturvetenskap får du en djup kännedom om vad som påverkar vinet och dess marknad. För att kunna följa kursen, som ges på distans, krävs tillgång till dator med Internetanslutning.

Vinkällan
Sommelierutbildning
Utbildningen är avsedd för de som aktivt hanterar vin, spritdrycker och öl i sitt dagliga arbete, såsom hovmästare eller dryckesansvariga på restaurang, produktchefer eller säljare hos importföretag samt andra med avancerat intresse för kunskap om alkoholdrycker.
Vinkällans sommelierutbildning är uppdelad i två steg. Steg I förmedlar en bred baskunskap om alkoholhaltiga drycker. Steg I avslutas med skriftligt kunskapsprov. Steg II är en fördjupning och utökning av kunskaperna. Delen avslutas med skriftlig och muntlig examination som efter godkännande ger titeln Sommelier.
Utbildningen sker helt på svenska med kursmaterial på svenska och är inriktad på vår bransch här. Kurserna är upplagda med en dag varannan vecka för att man ska kunna klara av studierna utan nämnvärd inverkan på sin ordinarie arbetstid.

Winemaster.se
Herbert Gaugl som även är känd för sina vinprovningar på Grand Hotell i Saltjöbaden håller kurser för mindre slutna sällskap på mellan 10-12 personer i Winemaster´s nybyggda lokaler och visar även film om bland annat vinodling i Österrike för nybörjarkurserna.

Institute of Masters of Wine

Learnwine - International Wine Center

The Court of Master Sommelier

The Society of Wine Educators

Wine & Spirits Education Trust

WineEvents-Calendar 1

WineEvents-Calendar 2

 

© Copyright 2011
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB

John Platters
South African
Wine Guide 2012

Beställ den nu!

Allt du vill veta om
sydafrikanska
viner och vingårdar!
Beställ den här!
199 SEK


Besök Sydamerikaviner!


Besök Wosa!

Allt om syd-afrikanska viner
på svenska


 Besök ChileViner!
chileviner.com

 Allt om chilenska
 viner på svenska


Paulson Rare Wine

Svenske vin-handlaren Jan-Erik Paulsson


Munskänkarna i Spanien

Svensk sajt om golf kombinerat med vinprovning & resor


Munskänkarna

Världens största vinprovarförening


BKWine

Svensk sajt om franska viner


  
Svensk sajt om spanska viner
 Allt om franska viner på svenska
 
Vinglas5 Annons 55
Annons 5