VinNytt.se

 Besök sydafrikas vingårdar


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN

Vinandelar
Vinauktioner
Vinbloggar
Vinbutiker www
Vincommunities
Vininvestering
Vingårdar & Resor

Vin & Foto
Vin & Mat
Vin & Restaurang

Vindruvor blåa
Vindruvor gröna

Vindoft & Smak
Vinetiketter
Vinflaskor
Vinforum
Vinhistoria
Vinklassificering
Vinklubbar
Vinkonsulter
Vinkällare
Vinlagring
Vinlexikon
Vinluftning
Vinodling
Vinpris
Vinprovning
Vintemperatur
Vinutbildningar

Vinimportörer
Vinpublikationer

Vinmuseer
Vinmässor
Vintillbehör

Vinbetyg
Vindistrikt

Portvin

Kontakta oss

Annonsera
IT-tjänster
Referenser

Om VinNytt


 

 

 

 

Vinbetyg & Recensioner
Vinrecensioner
VinNytt har under 2007 provat några av de bästa 1er cru viner som producerats i Bordeaux de senaste 20 åren samt även ett par 1er cru viner från den fantastiska årgången 2000.

Vinerna är inköpta på Kjaer & Sommelfeldt i Köpenhamn. Företaget ägs sedan flera år av svenska Vin & Sprit och är ett av få ställen i Skandinavien där man kan hitta Rara Viner. Dock måste man hämta vinerna själv på plats.

1986 Chateau Mouton-Rotschild
Rik och fyllig doft av choklad, kaffe och svarta vinbär. Torr och stram smak med en fantastisk koncentration och fint balanserade tanniner. Inslag av mörk choklad, kaffe, ceder, svarta vinbär och solmogna frukter med en fortfarande ung, men mycket lång eftersmak. Rekommenderas att drickas mellan 2001-2035.

1996 Chateau Latour
Mycket djup doft av klassiskt snitt med blyerts, ceder och ek. Sträv, frisk, stram smak med en fantastisk koncentration. Välbalanserad med intensiv frukt och en mycket lång eftersmak. Rekommenderas att drickas mellan 2011-2035.

1996 Chateau Mouton-Rotschild
Rik och ung doft, något stram, elegant med inslag av kaffe, kryddor och solmogna frukter. Ung, fyllig och stram smak med bra struktur och balans. Inslag av kaffe. mörk choklad, svarta vinbär och ceder med en elegant lång eftersmak. Rekommenderas att drickas mellan 2006-2040.

1989 Chateau Haut-Brion
Rik och fyllig doft av solmogna frukter, ek, rök och tobak. Mörk rubinröd färg. Enormt koncentrerad smak med massor av solmogen frukt. Rekommenderas att drickas mellan 2005-2020.

2000 Château Cheval Blanc
Något sluten, men ändå ganska tydlig doft av mocca, blåbär och björnbär. Med luftning hittar man inslag av läder, mentol och lakrits. Fylligt med portvinsliknande smak och balanserade tanniner samt en mycket lång eftersmak. Rekommenderas att drickas mellan 2012-2025.

2000 Château La Mission Haut-Brion
Rik och tydlig doft av björnbär, blåbär, kaffe och mineraler. Djup mörklila färg och en något oljig tjock konsistens. Smaken är mycket fyllig med inslag av kaffe, rök, ceder och en mycket lång eftersmak. Rekommenderas att drickas mellan 2012-2035.

2000 Château Lafite Rothschild
Tydlig doft av svarta vinbär, tobak och karamell. Djup mörklila färg. Ung, elegant, koncentrerad smak med lager på lager av frukt bra struktur och balans. Rekommenderas att drickas mellan 2012-2040.

2000 Château Latour
Doft av vanilj och svarta vinbär. Rubinröd färg. Smaken är balanserad med inslag av syltiga röda bär och vanilj och tanninerna visar sig först i eftersmaken. Rekommenderas att drickas mellan 2005-2040.

2000 Château Margaux
Doft av lakrits, blåbär och svarta vinbär. Mörklila färg. Smaken är mycket fyllig och balanserad med inslag av lakrits och nya fat. Rekommenderas att drickas mellan 2012-2040.

 

© Copyright 2010
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB

John Platters
South African
Wine Guide 2012

Beställ den nu!

Allt du vill veta om
sydafrikanska
viner och vingårdar!
Köp den här!
199 SEK


Besök Sydamerikaviner!


Besök Wosa!

Allt om syd-afrikanska viner
på svenska


 Besök ChileViner!
chileviner.com

 Allt om chilenska
 viner på svenska


Paulson Rare Wine

Svenske vin-handlaren Jan-Erik Paulsson


Munskänkarna i Spanien

Svensk sajt om golf kombinerat med vinprovning & resor


Munskänkarna

Världens största vinprovarförening


BKWine

Svensk sajt om franska viner


  
Svensk sajt om spanska viner
 Allt om franska viner på svenska
 
Vinglas5 Annons 55
Annons 5