VinNytt.se

 Besök sydafrikas vingårdar


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN

Vinandelar
Vinauktioner
Vinbloggar
Vinbutiker www
Vincommunities
Vininvestering
Vingårdar & Resor

Vin & Foto
Vin & Mat
Vin & Restaurang

Vindruvor blåa
Vindruvor gröna

Vindoft & Smak
Vinetiketter
Vinflaskor
Vinforum
Vinhistoria
Vinklassificering
Vinklubbar
Vinkonsulter
Vinkällare
Vinlagring
Vinlexikon
Vinluftning
Vinodling
Vinpris
Vinprovning
Vintemperatur
Vinutbildningar

Vinimportörer
Vinpublikationer

Vinmuseer
Vinmässor
Vintillbehör

Vinbetyg
Vindistrikt

Portvin

Kontakta oss

Annonsera
IT-tjänster
Referenser

Om VinNytt


 

 

 

 

Vin & Matkonsulter
Här har vi samlat länkar till svenska vin- & matkonsulter. Känner du till andra vin- & matkonsulter så skicka gärna ett email. De flesta av nedanstående länkar är hämtade från den svenska sajten BKWine.

A la Melldén Vin & Sånt
Vare sig det gäller möhippan eller svensexan, vinklubben eller kompisgänget, ledningsgruppen eller personalaktiviteten kan jag erbjuda matlagningskvällar, provningar och kurser inom öl, vin, Whisky...

àlavin i Stockholm
Vi erbjuder grundläggande samt fortsättningskurser inom drycker med inriktning mot internationell vinkunskap gällande vinproduktion, vinlagar, geografiska områden samt vinservering på restaurang. Varje kurstillfälle består av teori samt provning av drycker. Internationella Sommelierföreningens provningsmetodik används. Vi skräddarsyr även enstaka kurstillfällen och gemensamt bestämmer vi kursens innehåll.

Anders Levéns Food & Beverage AB
Jag jobbar som kock, inspiratör, programledare och föredragshållare samt håller i många matlagningskurser. Mitt mål är att avdramatisera matlagningen både i TV-programmen och under kurserna för att fokusera på njutningen av allt det goda i livet. Jag jobbar som kock, inspiratör, programledare och föredragshållare samt håller i många matlagningskurser. Mitt mål är att avdramatisera matlagningen både i TV- programmen och under kurserna för att fokusera på njutningen av allt det goda i livet.

BonVino
Vi erbjuder vinprovningar under lättsam och underhållande ledning på företaget eller i hemmet. Vi kommer till Er och anordnar skräddarsydda vinprovningar på plats.

Cikoria vinkonsult
Vill du lära dig mer om vin och andra drycker? Hos oss kan du få hjälp med dryckeskurser, vinprovningar och övningar i att kombinera mat & dryck. Vi vänder oss till hotell- och restaurangföretag, företag i andra branscher och till dig som är intresserade av att lära dig mer om drycker.

Cingel Mat & Vin
Som utbildad kock och sommelier har jag ett förflutet inom restaurangbranschen. Jag har även arbetat som dryckesexpert hos importörer, som dryckesskribent och föreläsare inom smak och dryck bl a på Restauranghögskolan vid Örebro universitet samt med utbildningar för bl a Svenska Kocklandslaget.

Dégustera
Dégustera är företaget som ser till att "osten får vinet att sjunga". Dégustera hjälper Er som företag att ordna vin- och ostprovningar för att lära ut mer om vinets och ostens egenskaper. Dégustera leds av en diplomerad sommelier, Jonas Melin, som med hjälp av andra sommelierer besöker kunder där de önskar att ost- och vinprovningen skall arrangeras.

Dining Development
Dining Development, företaget där känslan för mat och matlagning/matproduktion är grunden till affärsverksamheten. Låt oss medverka till utveckling och medvetenhet i måltidslösningar med kreativitet, visioner och nytänkande, med utgångspunkt i rådande verklighet.

Ekfatet Dryckesutbildningar
En dryckesprovning i Ekfatets regi är inte förenat med regler eller krångel. Den innehåller vare sig obegripliga ord, pekpinnar eller snobberi.
Ekfatets ledstjärnor är kunskap, lust och inte minst njutning! Alla Ekfatets provningar inleds med en kortare teoretisk genomgång för att man ska kunna tillgodogöra sig den praktiska delen av provningen på bästa sätt. Ta Er en stund och titta runt här på hemsidan. Om Ni tycker läsningen är intressant och aptitlig, kommer Ni bli ännu nöjdare med provningarna.

flavourrider
Flavourrider är ett företag specialiserat på gastronomi. En flersidig byrå med kompetens inom recept, mat- och dryckesjournalistik, produktutveckling, konceptförädling, föreläsningar, provningar, matfoto, formgivning, förlagsverksamhet med mera.

Foodjam
Vi arbetar med catering och som konsulter inom restaurang och dagligvaruhandeln. Vi har också populära Smakkvällar riktade mot företag och privatpersoner.

Gastronomigruppen
Gastronomigruppen består av proffs inom drycker och mat. Förutom de aktiva har vi ett brett kontaktnät med de bästa kockarna, konditorerna och bartendrarna för att kunna tillfredställa de mest skiftande behov.

Håkan Nilsson
1979 gick jag ut Restaurangskolan i Helsingborg och började sedan arbeta som servitör på Ramlösa Wärdshus. Sju år senare öppnade jag en egen krog, Restaurang Karl XIV, tillsammans med kocken Torbjörn Lagmark. Karl XIV vann snabbt rykte för sitt högklassiga kök, och vi drev restaurangen i drygt två år, innan jag beslutade mig för att specialisera mig på vin. Redan 1982 hade jag målmedvetet börjat studera vin, och 1983 blev jag medlem i Munskänkarna, där jag innehar tre betyg. 1986 lyckades jag komma till final i sommelier-tävlingen Grand Prix Sopexa. Tillsammans med de andra sju finalisterna, grundade jag sedan Svenska Sommelierföreningen.

KGB
Kreativa Gastronom Byrån arbetar i Uppsala och dess omnejd och erbjuder företag och privatpersoner exklusiva matupplevelser med tonvikt på förstklassiga råvaror.

Kjörlings Dryckeskonsult    Sverige
Kjörlings Dryckeskonsult drivs av mig, Andreas Kjörling, sedan februari 2001. Efter ett flertal år i restaurangbranschen ägnar jag mig nu helt åt provningar, utbildning och dryckesjournalistik. Jag är utexaminerad sommelier från Restaurangakademien och medlem i sommelierföreningen sedan år 2000. Sedan januari 2003 är jag även medlem i Circle of Wine Writers.

Kleins Mat
Behöver Du hjälp med catering - till festen eller till företaget? Nya produkter till Din butik? Kanske vill Du utöka Dina kunskaper i mat genom en provning - privat eller i företaget?

Le Verre Dryckeskonsulten
Dryckeskonsulten kan erbjuda Er professionella dryckesprovningar. Kombinera representationsmiddagen, kick-off, firmafesten, fredagsklubben, golfklubben eller kanske herrklubben med något som passar för just Er. Kanske en vinprovning som avslut på en konferens, följt av en trevlig middag.

Lindellevent
Lindellevent är ett annorlunda eventföretag. Med tillgång till fint porslin, vackra lokaler, utsökt mat och spännande aktiviteter skräddarsyr vi det arrangemang du önskar. Vi har ett gediget kontaktnät inkluderande stjärnkockar, artister, vinkännare med flera. Idéerna är många. Vänd dig till oss och vi kan tillsammans göra företagsfesten, bröllopet ellet privatfesten möjlig!

Michel Jamais Vin & Gastronomi
michel VIN & GASTRONOMI är en neutral och därmed icke märkesbunden konsultfirma som erbjuder information, provningar och utbildning om öl, vin och sprit samt hantering och servering av drycker på restaurang. Mat och dryck i kombination är ett av Michels specialområden och kunderna är både privatpersoner och personal i dryckes- och restaurangbranschen.

Selmas
Från början var vi två systrar, Anita och Kristina som startade Selmas Catering & Hembageri. Vi är uppvuxna på en lantgård i Norrbotten. Där lärde vår mamma Selma oss tidigt att laga mat och baka av vad gården, skogen och naturen gav oss. Numera är vi sju mat- & bakintresserade kvinnor som älskar att laga god mat till fest och vardags. I nutidens brus av fast-food och bake-off bröd vill vi föra vidare mamma Selmas traditioner med god och vacker mat, hembakat bröd & delikatesser från våra hemtrakter.

Simon Axéll-Thoor
Med sin breda kunskap inom mat och dryck tar Simon med oss på fascinerande resor i vin– samt spritvärlden. Simon har stor erfarenhet ifrån Skandinaviens krogscen. Såväl kungamiddagar som egna restauranger har lagts till erfarenheterna. Att kunna knyta an till vin och mat med musik genom ett valt tema är ett underbart sätt att förhöja njutningen. Ett exempel på ett tema kan vara Italien. Smaka bara på dessa tre P: Piemonte, Pasta och Pavarotti! Vi arbetar med kända tenorer och spelmän. Variationerna är oändliga.

Somja´lär AB
Somja´lär AB är ett företag som arbetar med kurser och provningar inom dryckesområdet. Vi vänder oss till restauranger, hotell, konferenscenter och företag. Vår affärsidé är att förmedla dryckeskunskap på ett angenämt sätt med högsta objektiva kompetens. Vi hjälper restaurangföretag med att skriva vinförslag till menyer, vinlistekomposition samt kick-off övningar i detta ämne. Vi har givit ut det populära sällskapsspelet "Vinspelet" som Ni kan beställa hos oss.

TASTE it
Det är oss Ni kontaktar när Ni vill ha en smakupplevelse. Vi riktar oss både till företag och privatpersoner men med tyngdpunkten på företag. Vi skräddarsyr konceptet efter Era önskemål och krav. Ingen är för stor och ingen är för liten.

Timjan Konsult
Mitt gastronomiska intresse började i min farmors trädgård i hennes timjanallé. När jag var sju år fick jag följa med mina föräldrar till Stallmästargården i Stockholm. Där fick jag se kockarna i sina höga mössor. Det doftade härligt om de fantastiska stekarna som kockarna tillredde i det franska routisseriet. Vid det tillfället bestämde jag mig för att bli kock – Örjan Klein

Urkorkat
Det är jag som är Per och leder vinprovningarna. Jag har under flera år utvecklat ett gediget intresse för viner och dess egenskaper och ursprung. Per Sifvert Vinprovningar heter företaget och finns i Stockholm. Det som fascinerar mig med vin är den mångfald av smaker, dofter och intryck som ett vin kan ge.

Vin i Norr
Vin i Norr är ett kunskapsbaserat företag med specialinriktning på dryck (framför allt vin), men har även guidekompetens. Företaget drivs av mig; Patrik Strömsten, ensam och jag har inga anställda.
Min huvudsakliga syssla är Sommelierens, dvs vinkyparens yrke. Jag arbetar främst mot restauranger men håller även vinprovningar för privatpersoner och företag. Vad det gäller drycker så håller jag förutom vinprovningar också provningar med öl och olika destillat (Cognac, Whisky o.dyl.). Förutom drycker så jobbar Vin i Norr även med cigarrer. Eftersom Vin i Norr har 17 års erfarenhet av restaurangbranschen så fungerar företaget även som restaurangkonsult, behjälplig med allt från sortiment till flödesscheman. Inom konsultområdet kan jag även hjälpa till med att skriva menyer samt översätta till engelska.

Vin och Pralin
Vin & Pralin är ett konsultföretag som erbjuder annorlunda provningar till såväl vardag som fest. Öl, vin, whisky... eller varför inte min stora passion och specialitet - choklad! Jag som driver Vin & Pralin heter Maja Berthas och tog sommelierexamen vid Restaurangakademien i maj 2002.

Vinbanken
Vinbanken är specialist på vin- och dryckesprovningar samt arbetar aktivt för att sprida kunskap, så väl praktisk som teoretisk, om vin- och matkultur i alla dess former. Det finns många möjliga provningsteman och om du vill så går de att kombinera, mat och vin och/eller med musik. Du väljer och vi hjälper gärna till! Elke Jung Holm är huvudansvarig för Vinbanken och diplomerad sommelier.

Vinkunskap Jan Magnusson

Vinkällan
Det stora utbudet av alkoholdrycker från hela världen som finns att tillgå i Sverige ställer krav på god kunskap hos de som i sitt dagliga arbete hanterar vin, spritdrycker och öl. Efterfrågan på utbildning har därför ökat markant de senare åren. Vi på Vinkällan kan erbjuda kunskap i en bransch där det inte alltid är så lätt att finna den, samtidigt som kunskap blir allt viktigare. Vinkällans kursutbud innefattar sommelierutbildningar, vinkurser, spetskurser, branschutbildningar och kursdagar för vinintresserade.

Vinskribenten
Ursula Hellberg tillhör den lilla exklusiva skara av vinskribenter som började skriva om vin redan på 1980-talet. Under denna tid har hon varit verksam som journalist i dags - och fackpress samt som medarbetare i vinboken " En Värld av Vin".

Vinvan
Vinvan är ett utbildningsföretag som genomför kurser och arbetsplatsförlagda utbildningar i vinkunskap, sälj och barteknik. Vinvan handhar även ett flertal olika former av dryckesprovningar.

Winemaster.se
Herbert Gaugl som även är känd för sina vinprovningar på Grand Hotell i Saltjöbaden håller kurser för mindre slutna sällskap på mellan 10-12 personer i Winemaster´s nybyggda lokaler och visar även film om bland annat vinodling i Österrike för nybörjarkurserna.

Vinum Bonum    Danmark

Upp

© Copyright 2011
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB

John Platters
South African
Wine Guide 2012

Beställ den nu!

Allt du vill veta om
sydafrikanska
viner och vingårdar!
Beställ den här!
199 SEK


Besök Sydamerikaviner!


Besök Wosa!

Allt om syd-afrikanska viner
på svenska


 Besök ChileViner!
chileviner.com

 Allt om chilenska
 viner på svenska


Paulson Rare Wine

Svenske vin-handlaren Jan-Erik Paulsson


Munskänkarna i Spanien

Svensk sajt om golf kombinerat med vinprovning & resor


Munskänkarna

Världens största vinprovarförening


BKWine

Svensk sajt om franska viner


  
Svensk sajt om spanska viner
 Allt om franska viner på svenska
 
Vinglas5 Annons 55
Annons 5