VinNytt.se

Rippon Vineyard & Winery


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN
Vingårdar & Resor

VinNytts VINRESOR
  Australien
- Resa 1
  Australien
- Resa 2
  Australien - Resa 3
  Hawaii & Sonoma
  Italien
  Sydafrika - Resa 1
  Sydafrika - Resa 2
  Sydafrika - Resa 3
  Sydafrika - Resa 4
  Mauritius
  Nya Zeeland
  Japan
  USA
  Sydamerika
  Påskön
  Portugal
  Danmark
  Kanada & USA

VINGÅRDAR
EUROPA
Bulgarien
  FRANKRIKE
 
Bordeaux - Del 1
  Bordeaux - Del 2
  Bourgogne
  Övriga Frankrike
England
Grekland
Italien
Portugal
Spanien
Sverige
Tyskland
Ungern
Österrike
NORDAMERIKA
Kanada
  USA
  Napa Valley
  Sonoma
  Övriga Kalifornien
  Västkusten övriga
  USA övriga
ÖVRIGA LÄNDER
Argentina
Australien
Chile
Israel
Kuba
Libanon
Nya Zeeland
Sydafrika
Uruguay
Övriga länder 

 

 

 

 

 

 

 

Vingårdar och Vinresor
Vingårdar
Under varje land har vi försökt att göra en så heltäckande sammanställning som möjligt av de vingårdar som finns representerade på Internet. Planerar du en resa med besök på vingårdar - ta först en titt på de vingårdar vi på VinNytt har besökt. Vi har lagt in en kort ”recension” vid de vingårdar vi har besökt som kan ge dig tips inför resan.

Saknar du någon vingård i sammanställningen eller hittar någon länk som inte fungerar - skicka ett e-mail till info@vinnytt.se så uppdaterar vi sajten.

Tipsa oss!
Vi vill gärna ha din hjälp med att recensera de vingårdar som du har besökt. Det kan vara vinet, maten, bemötandet, utsikten eller ett trevligt boende som gör vingården värd att besöka.

Skicka ett e-mail till info@vinnytt.se bifoga gärna en bild om du vill, så publicerar vi ditt tips på sajten.

Vinresor
VinNytt har listat några förslag på vinresor, som vi själva genomfört, där du reser helt på egen hand. Vi har även tagit med ett antal svenska researrangörer som är mycket duktiga på att arrangera vinresor. Här handlar det dock om gruppresor.

Har vi missat någon arrangör - skicka ett e-mail till info@vinnytt.se så uppdaterar vi sajten.

Resa på egen hand:
VinNytt
- vingårdar i Australien - på egen hand- Resa 1
VinNytt - vingårdar i Australien - på egen hand - Resa 2
VinNytt
- vingårdar i Australien - på egen hand - Resa 3
VinNytt - vingårdar på Hawaii och i Sonoma - på egen hand
VinNytt - vingårdar i Italien  - på egen hand
VinNytt - vingårdar i Sydafrika - på egen hand - Resa 1
VinNytt - vingårdar i Sydafrika - på egen hand - Resa 2
VinNytt - vingårdar i Sydafrika - på egen hand - Resa 3
VinNytt - vingårdar i Sydafrika - på egen hand - Resa 4

VinNytt
- vingårdar på Mauritius - på egen hand
VinNytt - vingårdar på Nya Zeeland - på egen hand

VinNytt - vingårdar i Japan - på egen hand
VinNytt - vingårdar i USA - på egen hand
VinNytt - vingårdar i Sydamerika på egen hand
VinNytt - vingårdar på Påskön på egen hand
VinNytt - vingårdar i Portugal på egen hand
VinNytt - vin & matresa till Riksgränsen
VinNytt - vinresa till Danmark på egen hand
VinNytt - vinresa till Kanada och USA på egen hand

Läsartips - vinresa till Bordeaux
Läsartips - vinresa till Grekland
Läsartips - vinresa till St Christoly Médoc

Per Warfvinge om vinresor i Alsace
Alla borde resa till Alsace varje år. Här finns lugnet, skönheten, vänligheten och inte minst, kanske världen bästa vita viner. Alsace erbjuder underbara viner av fantastisk kvalitet med en osedvanlig mångfald. I de förförande medeltida byarna skapar enskilda människor personliga viner ur den jord som brukades av deras förfäder. Men hur hittar man rätt? Hur skall man undvika turistfällorna och hitta guldkornen? Hur avgör man vad vad som är bra och dåligt? Denna sajt är tänk som en handbok för dig som vill resa i Alsace, till fots, på cykel eller med bil.

Researrangörer:
Absolut Aptit
Om du tycker om viner, matlagning, resor och kultur så har du kommit rätt.  Vi delar med oss spanska traditionella recept med en extra touch. Våra resor, vinprovningar och middagar är minnesrika.

BKWine
Ur programmet: Det finns fler och fler arrangörer av vinresor. Det kan ofta vara svårt att veta vilken man ska välja när man vill göra en vinresa. Det finns förstås en del konkreta saker att titta på för att jämföra: antal deltagare på resan, pris, vad som ingår i priset, antal dagar, antal och typ av besök mm. WineTastings Britt Karlsson har organiserat vinresor i över tio år. Total har vi nog arrangerat närmare trettio resor. Vi är normalt inte mer än cirka 18 resedeltagare. Med en grupp runt 18 personer har man möjlighet att få en personlig kontakt med de vinodlare man besöker. Stora grupper är ofta hänvisade till mer turistinriktade besök eftersom många av de mest intressanta producenterna inte tar emot stora grupper. Vi bor i Frankrike och arbetar bara med vin. Vi har nästan daglig kontakt med vinodlare och vet vad som händer i vindistrikten.

Christers resor - Frankrike, Italien, Spanien, Sydafrika och USA.
Christers resor arrangerar vinresor till Europa. Christers resor har även vinresor till Sydafrika och USA.
Ur programmet Christers resor: ” Våra vinprovarresor till Alsace/Bourgogne/Chablis, Andalusien och Madrid, Bordeaux/Cognac/Loire, Champagne och Loire och Rioja, Duero och Penèdes är sanktionerade av Munskänkarna.”

Dina Vingårdar – Frankrike
Ur programmet: ”Njut av goda viner, ha ett trevligt resmål och upplev Frankrike genom att ”äga” din egen franska vingård”.

Fine Wine Club
Vinresor, vissa i samarbete med Britt Karlsson på BKWine.

Fjärdingen Resor & Nöjen
Arrangerar vinresor till framförallt Pfalz sedan 1995, men även Champagen och Mosel. Som guider medföljer alltid Jan-Ove Ahlgren och Sven-Olof Hasselplan vilka har ett förflutet som vinimportörer och därmed stor kunskap i ämnet. Resorna genomförs med buss, utgår från Lidköping via Göteborg och Helsingborg.

Go Slow Travel
Alla som rest lite i världen har lagt märke till att bouillabaisse är godast i Marseille, pizza godast i Neapel och choucroute smakar som allra bäst i Alsace. De flesta av oss har en speciell kombination som vi kommer ihåg med särskilt stor glädje. Go Slow Travel ska inspirera dig till ett liv som tar bättre hand om din tid. Kroppsligt, intellektuellt, själsligt.

Merlot Resor - Frankrike och Spanien
Cykelresor i franska och spanska vindistrikt med svensk arrangör.

MK bussresor
Anordnar vinresor med buss. Bussresa i modern helturistbuss, logi i dubbelrum med wc och dusch, halvpension, vinprovningar, väg- och färjeavgifter samt reseledares tjänster.

Munskänkarna
Munskänkarnas rekommenderade resor 2007. Endast för medlemmar.

NätResebyrån AB
Närresebyrån jobbar med dels on-lineförsäljning av flygresor men även specialarrangemang inom sport, kultur & mat/dryck. Vi har lite nya produkter som är både spännande och roliga där vi nu kan erbjuda vinresor till framförallt Chile men även till Spanien och Italien.

Pampas Travel
Pampas Travel erbjuder rundresor, vinresor, vandrings- och tangoresor till Argentina. Vi erbjuder även skräddarsydda resor till Argentina, Uruguay, Chile, Brasilien och Spanien. Vi hjälper er att planera er drömresa!

Spanska SKR (Språk och Kultur Resor)
Vi är Spanienspecialister. Våra resor är skräddarsydda för varje grupps önskemål och behov. Vad gäller vinresor så finns det ett stort urval av platser att åka till. Vi föreslår t.ex. tre orter att välja på med olika DO i varje ort: Rioja, Aragón och Castilla-León. Resorna har alltid ett välfyllt program med besök på gamla och moderna vingårdar från olika DO, kombinerade med kultur.

Språk och Kultur – Argentina och Chile
Ur programmet: ”Vår vinguide blir Gunnar Stahre,
nyss hemflyttad efter att ha varit bosatt i Chile i ca 9 år. Under sin tid i Sverige intresserade han sig mest för franska viner och är medlem av ett flertal franska vinordnar. Han kommer att tillsammans med vingårdarnas önologer leda vinprovningarna. Gunnar följer också med oss på den vackra resan över Anderna till Mendoza i Argentina”.

Sten Svenhage
Vi reser till spännande och intressanta resmål i vinets, matens och kulturens tecken.
Bussresor - våra traditionella bussresor har många fördelar. Vi reser bekvämt med högklassig långfärdsbuss med plats för 50 resenärer. Endast 36 får följa med. Vi skall ha gott om utrymme för oss själva och våra inköpta viner. Flera klassiska vinområden på samma resa. Mycket erfaren och serviceinriktad chaufför. Bussvärdinna och mycket vinkunnig guide följer med.
Flygresor - vi ordnar resor med flyg till Toscana som för varje vin, mat och kulturintresserad alltid placeras som nummer ett bland resmålen.

Svenska Ekoresor
Upplev svensk vinodling med Svenska Ekoresor. Det är inte alla som känner till att man idag kan odla vinstockar på friland i Sverige, och dessutom väldigt framgångsrikt. På bara några år har Sverige blivit ett vinland att räkna med.
Idag finns flera kommersiella vingårdar som på mindre än ett decennium har lyckats få fram viner som står sig bra i internationell vinprovning.
Som första resebolag kan vi nu erbjuda bussresor bland svenska vingårdar. En upplevelse med en exotisk känsla för dig som är livsnjutare och intresserad av att lära dig mer om svensk vinodling och dess ljuva drycker. Och naturligtvis - prova en massa svenska viner.

SweetEasy
SweetEasy Lifestyle & Concepts, S.L. är ett 100% svenskägt och spanskregistrerat företag som drivs från vårt kontor i Llorenç del Penedès i Katalonien. Vi startade företaget för att kunna dela med oss av de fantastiska upplevelser vi själva gjort under våra resor i Katalonien, på egen hand och tillsammans med besökande familj och vänner. Resorna har blivit många och blir ständigt fler då det finns mycket att upptäcka i några av Spaniens främsta vinområden, som vi har glädjen att ha runt hörnet.

Sydafrikaresor
Denna resa vänder sig till dig som vill se det absolut bästa av Sydafrika, i ett lugnt tempo och under svensk färdledning. På resan medföljer en svensktalande guide, Tomas Polacek, som har bott i Sydafrika i många år. Är du dessutom mat & vinintresserad, så kommer vi inte att göra dig besviken.
Med på resan är Restaurang Gastro’s köksmästare, Karl Bengtsson, som kommer att guida er genom de kulinariska rätterna och vinerna. På resan ingår halvpension, och vi besöker de absolut bästa vingårdarna och restaurangerna. Var dag något nytt, och spännande. Boende på 4 stjärniga hotell, lodger och vingårdar.

Terra Tours
Terra Tours är en svenskägd turoperatör i Vancouver, British  Columbia, Canada.
Vi specialiserar oss på att arrangera vin- och jordbruksresor för internationella grupper som kommer till British Columbia & Washington

VinContoret
Våra nära relationer med producenter av drycker och mat världen över gör att vi kan erbjuda unika smakresor för grupper och enskilda resenärer. Vi har både färdiga paket och möjlighet att erbjuda specialarrangemang. Är du verkligt intresserad kan du välja att kombinera din resa med några förberedande utbildningsdagar på VinContoret. Att Granqvist Vinagentur finns i huset gör att vi håller vår kunskap aktuell och levande.

Vinkonsult Håkan Nilsson
Under de senaste åren har det blivit i runda tal 12-14 vinresor per år för Håkans del. I början av året brukar jag på egen hand besöka något vinland på det södra halvklotet. På våren & hösten har jag genom åren arrangerat mat- och vinresor. Man bor då strategiskt rätt på bra mellanklass hotell, fina provningar och bra måltider.

WI-Resor AB
Under flera år har vi producerat högkvalitativa temaresor. Tre favoriter som återkommer år till år är Möt våren i Holland, Vinskörderesan till Moseldalen och Olivskörderesan till Toscana.

Upp

© Copyright 2012
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB