VinNytt.se

 Besök sydafrikas vingårdar


VinNytt.se

TILL STARTSIDAN

Vinandelar
Vinauktioner
Vinbloggar
Vinbutiker www
Vincommunities
Vininvestering
Vingårdar & Resor

Vin & Foto
Vin & Mat
Vin & Restaurang

Vindruvor blåa
Vindruvor gröna

Vindoft & Smak
Vinetiketter
Vinflaskor
Vinforum
Vinhistoria
Vinklassificering
Vinklubbar
Vinkonsulter
Vinkällare
Vinlagring
Vinlexikon
Vinluftning
Vinodling
Vinpris
Vinprovning
Vintemperatur
Vinutbildningar

Vinimportörer
Vinpublikationer

Vinmuseer
Vinmässor
Vintillbehör

Vinbetyg
Vindistrikt

Portvin

Kontakta oss

Annonsera
IT-tjänster
Referenser

Om VinNytt


 

 

 

 

Vinbloggar
Det har dykt upp flera väldigt bra och mycket initierade vinbloggar på senare tid. Vi listar dessa här.

All Tinto
Småbarnspappa och vinintresserad som skriver om viner jag dricker och maten till. Ibland kanske om inspiration finns ett avstick om familj och andra intressen.

Billigt Vin
Irrfärder i vinets värld.

BK Wine
Temat är vin och gastronomi. Vår ”stora” site är här.

Bon Logg (indexerar vinbloggar)
Senaste två åren har vinbloggandet formligen exploderat och vinbloggosfären kokar av energi, dofter, smaker, proffs, amatörer, heta diskussioner och svalodlade druvor. Efter att ha förgäves försökt hänga med och beta av antalet olästa i min RSS-läsare bestämde jag mig för att försöka hitta på nått bättre. Och nu får du, käre läsare, gärna tycka till och se om du också har nytta av det jag byggt ihop.

BraVin
BraVin.se är en blogg med noter om viner och vintips: röda, vita, mousserande, champagne, dessertvin, starkvin, söta, torra, alla viner helt enkelt. Skriven av journalisten Krister Bengtsson.

Café Rotsunda
Michel Jamais, kock och sommelier, krögare och värd för den minsta av Sveriges alla krogar. Café Rotsunda etablerad 1998. Den har ett par egenheter, bland annat att du inte kan beställa bord - it is by invitation only - och att vinerna är bland de bästa som serveras i landet. En annan egenhet är att allt är gratis, om du väl har fått en stol.

Chianti Classicofiles

Dekanterat
Jag är en alldeles vanlig karl i sina bästa år som ofta ägnar tiden åt munskänkeri på tvåbetygsnivån, diplomati och knappologi. Och bläddreri i allehanda vinpornografiska alster.

DesBonsVins
Tre saker jag skulle ta med mig till en öde ö: Vin, vinglas och korkskruv. Tack och lov så bor jag inte på en öde ö. Jag bor i Stockholms innerstad. Men det är fortfarande tre saker som är livsnödvändiga.

Diderot
Denna vinblogg har skapats för att ge andra vinintresserade en möjlighet att läsa om vinnyheter och andra goda mat- och vintips som jag personligen testat. Jag är mycket intresserad av att testa viner från olika delar av världen och vill gärna dela med mig av denna erfarenhet. Min vinblogg skall i möjligaste mån undvika all form av vinsnobberi, som det finns gott om inom detta område. Smaken är ytterst personlig och vi måste själva bedöma om vems råd vi vill följa baserat bland annat på om våra smaklökar harmoniserar. Välkommen till en spännande resa i vinets värld. Hoppas att du får glädje av mina rekommendationer. Skål och smaklig spis!

Drucket
Druckna drycker. Och äten mat.

Finare Vinare
Vi skriver om viner vi köper, dricker och lagrar. Vi är inte i branschen, men gillar att resa i vinodlande områden. Vi handlar gärna vin när vi reser. Vi har inga andra lojaliteter än våra smaklökar.

Frankofilen
Innerstadsboende 30-nånting småbarnsförälder som funderar kring livets väsentligheter som vin och musik.

Gutsabfüllung
Gutsabfüllung behandlar främst Mosel och Riesling men även Sylvaner och Spätburgunder. Se även Mad about Madeira, Mise en bouteille samt Portugisiskt.

Johan P Mat & Vin
Mest för att jag själv har så dåligt minne började jag fotografera etiketterna på det vin vi drack. När bilderna skulle sparas föddes idén att skriva några rader om hur vinet smakade och vad vi åt till och lägga ut det på en blogg.

Konjären
En blogg om vin, mat, cognac, umgänge, arbete, familj och annat livets nödtorft; ej nödvändigtvis i prioritesordning...

Korkdragaren
En blogg om vin och allt däromkring. Drygt 30 år med fokus på vin, mat, resor och en del annat... men inte mycket.

Mad about Madeira
En hyllning till ett närmast svunnet vin. Se även Gutsabfüllung, Mise en bouteille samt Portugisiskt.

Magnus Saccones Blogg (Club Amarone)
Den Valpolicella boende journalisten Magnus Saccone skriver om sina vinerfarenheter, insikter och mycket mer på Club Amarone. I Sverige känner vi Magnus  från tidningen Livets Goda där hans insiktsfulla reportage fått positiv feedback från flera håll. Magnus jobbar idag även aktivt inom vinnäringen och har daglig kontakt med vinproducenter runt om i Italien och har på så vis tillgång till de senaste tendenserna och aktuella händelser inom vinvärlden.

Marys Mat & Vintips
Mary älskar det som sätter guldkant på livet! I sin Mat & vinblogg vill hon därför dela med sig av sina bästa tips och upplevelser av mat och vin för att krydda vardagen och helgen med det lilla extra!

Mina Vinare
Vinfrälst sedan 1991 med ett ständigt växande intresse och sökande efter nya spännande vinupplevelser. Ändrade smakinriktning för ett antal år sedan och söker sedan dess konstant nya intryck av producenter och regioner. Inget ska nonchaleras på grund av fördomar eller konservatism. Ska också erkännas att ”upptäckten” av Robert Parker påverkat mig starkt!

Mise en bouteille
Min bloggverksamhet är en kvartett; en om främst franska viner, en om Portugal en avhandlandes Madeira och en om Rieslingens förlovade land Tyskland. Vad avser Frankrike är det vinlandet som grundlade mitt vinintresse. Först och främst är det Bordeaux som hjärtat klappar lite extra för men jag säger inte nej till en förförande Bourgogne! Välkommen att läsa Mise en bouteille! Vinvärldens g(l)ömda skattkammare är Portugal! Det pågår en vinrevolution i landet men ändå tycks det passera flertalet vindrickare. Här härskar storheter som Alvarinho, Baga, Tinta Amarela och Touriga Nacional - okända för många men av samma klass som mer internationellt accepterade druvor. Min blogg slår ett slag för detta stolta vinland. Välkommen att läsa portugisiskt! En ö som förärats en alldeles egen sida är Madeira! Min blogg vill väcka nyfikenheten kring öns viner och få läsaren att upptäcka vinernas komplexitet och användbarhet! Välkommen att läsa om världens mest hållbara och långlivade vin på Mad about Madeira! Gutsabfüllung behandlar främst Mosel och Riesling men även Sylvaner och Spätburgunder står mig varmt om hjärtat. Välkommen att läsa Gutsabfüllung.

mmm-vin
Vin och åter vin. Smakglimtar av viner från hela världen - företrädelsevis från Frankrike och Italien.

Monopolet i Sverige - Systembolagets vara eller icke vara
Personliga synpunkter om svenska alkoholmonopolet. Syftet är att presentera och debattera det svenska alkoholmonopolet. Vi anser att monopolet inte längre fyller en meningsfull uppgift och därför bör avskaffas. Det finns inte längre en politisk motivation att behålla monopolet och vi tror att konsumenterna skulle gagnas utan monopol.

MSVIN
Med passion för viner från den gamla världen.

Nettare e gioia
Nektar och glädje – en blogg om vin. Och annat som skapar glädje flaskor, glas och vänner. Anders Wennerstrand, 34 år, bor på Kungsholmen i Stockholm. Nettare e gioia – nektar och glädje – handlar om vin som jag tycker så mycket om. Därmed måste den också handla om mat. Sedan får vi se vad som slinker med i sammanhanget. Jag har ingen anknytning till dryck/matbranschen.

Portugisiskt
En blogg om portugisiska fastlandets viner och vinhändelser. Se även Gutsabfüllung, Mad about Madeira samt Mise en bouteille.

Puttes Vinspalt
Vintips, vinresor, och allmänna funderingar kring vinets värld.

Rhônarna
Fientligt inställda mot höga halter av sylt och vanilj.
Micke; Småbarnspappa, 35+ boendes på Södermalm. Har utvecklat ett accelererande vinintresse de senaste åren och ägnar nu en hel del fritid åt den ädla drycken.
Andreas; Vinälskande pappa, 30+ boende i Vasastan. Gillar Rhone-viner i allmänhet och Ch.d.Pape i synnerhet. Även en fallenhet för lagrad Nebbiolo och Amerikanska Cabernet´s.

Svensk vinblogg.se
Vi är ett företag som med stor passion drivs av idén att hitta unika viner, producerade hos små odlare. Vi letar ständigt efter nya spännande viner och producenter, främst i Europa men även i Nya Världen om det dyker upp något intressant.

Svenska Vingrodor - konstigt skrivet om vin
Det skrivs för mycket dåligt eller felaktigt om vin. Här är en samling godbitar (grodbitar?). Obarmhärtigt exponerade. Alias "Messias med humor"!

Tempramillo

The Wine Company
På vår blogg kan du att kunna läsa om, ja allt möjligt som är relaterat till vin och champagne. Vi som arbetar på The Wine Company vill dela med oss av den kunskap vi har kring vin och vi vill självklart att du tycker till, kommenterar och gör inlägg. Vi önskar så klart en livlig och intressant diskussion här! På bloggen kommer våra blogg-skribenter att skriva om allt från vinregioner, trender i vinvärlden, till nya ”vin-appar”. Flera av våra bloggare kommer att skriva på engelska och du kan så klart göra dina kommentarer på svenska eller engelska.

VIN é GOTT
Vid 19 års ålder upptäckte jag att alkoholhaltiga drycker kan vara så mycket mer än bara ett rus. Även om ruset i sig kan vara en njutning så insåg jag plötsligt värdet av att faktiskt veta vad man har i glaset och när det smakar som bäst. Efter att ha plöjt igenom hyllmeter av litteratur, dragit upp sjömil av kork, spenderat månader på provningar, besökt vin- och spritproducenter jorden runt och arrangerat 100-tals "vinmiddagar", insåg jag hur lite jag egentligen vet och hur mycket mer det finns att lära om drycker. Sedan augusti 2007 är jag spritskribent på tidningen "Dina Viner" och strax därpå började jag med mitt nyhetsbrev som skickas ut varje månad till vänner och bekanta efter att jag provat igenom samtliga Systembolagets månadsnyheter och där valt ut 10-15 guldkorn som jag personligen tycker är mest köpvärda. Nyhetsbrevet växte fort utanför bekantskapskretsen och när jag nått upp till ca 200 läsare bestämde jag mig för att starta en vinblogg, vilken du just nu är inne och läser på...

Vinbibblan
Mitt namn är Miguel och min största passion i livet är vin och geografi, jag skriver i "Vinbibblan" för att komma ihåg intrycken av de viner jag provar och deras geografiska områden. Men jag tycker även att det är jättekul och läsa om dina åsikter, så kommentera gärna.

Vinbloggen
Här ska vi försöka skapa ett forum med konkret information om drycker, kunskap om dryckesvärlden, tips på hur du sätter upp provningar samt ge vardaglig matnyttiga tips som förenklar för dig.

Vinfrihet – Wine Freedom Weblog
Since starting Australian Wine Club in 2004 I (Mark Majzner) have pondered having my own blog-thing and creating a window to the new world of direct sales of quality wine in Sweden.

Vin(gligt)
Din vinguide till vad som är drickbart eller direkt sårbart.

Vinintresserad
Familjefar, ingenjör, 40+, samlat buteljer ett tiotal år. Bor i standardträhus i Täby. Ingen riktig vinkällare, men ett antal lådor i garaget och några till i Bordeaux-mannens källare.

Vinklubben avsmak
Vi har funnits i över 25 år. Under ledning av vår Vergilius i vinets värld, Christer, så får vi smaka av diverse läckerheter. Med oförtruten entusiasm så leds vi in vinets underbara värld. Bloggen är vår egen lilla dagbok från nåden år 2007 och framåt

Vinogram
Mat- och vinintresserad 1981a med stram och nyanserad smak.

Vino Tinto
Aqua Vitae är en blogg som rör de viner jag köpt, druckit eller vill dricka. Om jag får välja själv helst i sällskap med vänner eller familj i kombination med mat, hemma eller på restaurang, och efter maten dricker åtminstone gärna jag en avec e.d. Bloggen rör med andra ord livsnjutande och det som ger vardagen guldkant. Jag som skriver bloggen heter Magnus Reuterdahl och är 35 år.

Vinprovare
Viner som tapetserat min gom. En blogg om vinprovning och annat som faller mig in.

Vinrankan
Kristina Berggren, en 40-åring som gärna spottar vin hos Munskänkarna och privat.

VinVin
Ett samarbete mellan Expressen och Allt om Mat där tidningarnas vinjournalister samt champagneexperten Richard Juhlin bloggar.

Vinunic
Välkommen att läsa och delta i vår blogg. Vi som skriver här jobbar alla på Vinunic AB och vår målsättning är att ge information om hur våra viner utvecklas med lagring. Bloggen skall innehålla massor av provningsnoteringar om nya och gamla viner, resereportage, recensioner av vinböcker samt mat & vinkombinationer. Vi rapporterar också om hur livet som vinimportör ter sig.

Vinös
En vinblogg om gamla världen och nya värden.

Vård & Vin
Bloggar om vardagen, med ett yrke inom vården och en amatörs kärlek till vinet.

Wine in Sweden
Andy Cheese, I am based in Sweden writing articles on Wine from a Swedish view point. This means mostly wines available from the Swedish Monopoly, Systembolaget. In general, I try to taste everyday wines meant for everyday people. Of course, just because I don't like a wine doesn't mean that you won't. Tasting is entirely subjective and you must make your own mind up. I am a member of the Stockholm section of the Munskänkarna Wine Club. I am also a holder of the WSET certificate.

wine blogger
Wineblogger.info was created by Catavino.net as a way to collate and track the many diverse and varied wine blogs. This project is open to offers of collaboration, suggestions as to how to improve and feedback of all sorts.

© Copyright 2011
Mårtsbo Konsult & VinNytt AB

John Platters
South African
Wine Guide 2012

Beställ den nu!

Allt du vill veta om
sydafrikanska
viner och vingårdar!
Beställ den här!
199 SEK


Besök Sydamerikaviner!


Besök Wosa!

Allt om syd-afrikanska viner
på svenska


 Besök ChileViner!
chileviner.com

 Allt om chilenska
 viner på svenska


Paulson Rare Wine

Svenske vin-handlaren Jan-Erik Paulsson


Munskänkarna i Spanien

Svensk sajt om golf kombinerat med vinprovning & resor


Munskänkarna

Världens största vinprovarförening


BKWine

Svensk sajt om franska viner


  
Svensk sajt om spanska viner
 Allt om franska viner på svenska
 
Vinglas5 Annons 55
Annons 5